"Simma med valar" Gavs ut 2016  och är Martins senast publicerade bok. Det är ingen fotobok utan en textbok som kretsar kring fotografi, reseupplevelser, marintliv och människor... Läs gärna recensionen från Btj, som gav boken 5p!

Pris: 180:-

"Global sea life" gavs ut 2010.  Detta är en fotobok med svartvita bilder och med texter på engelska. Bildspråket är avskalat, inriktat på undervattensvärldens former, strukturer och ljus.
Pris: 200:-  

Boken "Simma med valar" gavs ut av förlaget Max Ström 2007. Den beskriver Martins upplevelser med marint liv på flera olika platser på jorden och är uppdelad i fyra kapitel. Tropiska hav, Tempererade hav, Polarhaven och Det öppna havet. Valar är ett återkommande tema, men utrymme lämnas även åt många andra slags havsdjur.
Pris: 380:-

"Havets sång" gavs ut 2003 av Martin och handlar om havets djurliv kring Sverige, Norge och Island. Ett kapitel beskriver även några olika vrak (fartyg och ett flygplan) som går att besöka i dessa områden. (ytterligare ett beskriver  djurliv i sötvatten)

Pris: 200:-

Boken "Keep the planet alive" producerades av föreningen med samma namn, i samband med miljömötet i Paris, december 2015. Där överräcktes den till omkring 200 av jordens miljöministrar! Den består av barns teckningar och tankar, liksom texter av flera kända profiler, så som Jan Eliasson, Stefan Edman, med flera. Texten är på engelska. 

Pris 150:- , varav 100:- går åter till föreningen.

Läs gärna mer om föreningen på: www.keeptheplanetalive.se   

Ingemar Almqvist hann att göra böcker!
Kontakta oss gärna via: info@m-almqvist.com, så berättar vi mer!